PIRULA OY - OSAKEANTI 2021

SIJOITA PIRULAAN

PIRULAN TARINA

Pirula ei ole koskaan suostunut asettumaan niihin muotteihin, joita sille on pyritty asettamaan. Ylistarolaisten veljesten Peten ja Tompan luoma Pirula on nimeään myöten omaleimainen ja rohkea juomavalmistaja.

Ylistaroon vuonna 2017 perustetun Pirulan ensimmäiset tuotteet olivat valko- ja mustaherukkaviinejä. Vaikka emme silloin vielä tienneet mitä viinin tuottaminen käytännössä tarkoittaa. Opimme matkan varrella ja tuloksena oli viini, joka myytiin loppuun vain viikoissa.

Pirula syntyi ensi kertaa ylistarolaisten rienaksi jo 1800-luvun loppupuolella, kun alkoholitehdas nousi kylän raitille Ylistaron Komian kirkon kohdalle, Kyrönjoen vastarannalle. Vaikka tehdas kerran paloi, nousi se tuhkasta uudelleen.

1900-luvun alussa raittiusseuran toimesta lopetettu alkoholitehdas nousi kolmannen kerran uuteen kukoistukseen yli sadan vuoden tauon jälkeen vuonna 2017.

Pirula ei suostu vieläkään asettumaan määri-teltyihin lokeroihin, vaan se tekee asiat omalla tavallaan. ”Elämä on synkkää, ja niin tämä Pirulan juomakin”.

Olemme ottaneet rohkeasti kokeiluun hulluimmatkin ideat, vaikka ne eivät olisi omalle vahvuusalueelle osuneetkaan. Omalaatuiset ideat on viety itsepäisesti ideasta toteutukseen hyvällä menestyksellä.

Rohkeat ideat ovat kasvattaneet Pirulaa nopeasti yli sadan prosentin vuositahtia, mutta toiminnan sielua ei ole kadotettu. Veljesten Robin Hood -henki on edelleen tausta-ajatuksena: Pirula on vielä pieni, joka on edelleen pienempien puolella. Pirula tekee asiat omalla tavallaan.

Juomien raaka-aineet hankitaan lähiseudulla toimivilta yrittäjiltä ja yksityisiltä aina kuin se vaan on mahdollista. Tiedämme mistä tuotteet ovat peräisin ja pitkät välimatkat eivät kuormita ympäristöämme.

PIRULAN TUOTTEET

Pirulan tuotteet valmistetaan suomalaisista puhtaista raaka-aineista. Pirulan tuotteet ovat keränneet suosiota ympäri Pohjanmaan ja alkaneet saada jalansijaa myös valtakunnallisesti. Pirulan valikoimasta löytyvät viinien lisäksi siiderit, jotka ensierissä loppuivat kesken ennen kuin niiden myyntiä ehdittiin kunnolla aloittaakaan. Valikoimassa on myös helmeilevä Rose sekä Alkoistakin löytyvä ginitynnyrissä kypsytetty Pirityinen.

Valikoimaan on tulossa tislatut alkoholijuomat, mehut, limsat ja myöhemmin myös väkevät viinit. Hyvää kannattaa odottaa ja sellaisia on tulossa

PIRULAN VISIO

Haemme pääomaa seuraaviin hankkeisiin

Laajentumista varten tarvitsemme suuremmat tilat. Meillä on valmiina pari erilaista upeaa historiallista konseptia, jotka molemmat sopisivat Pirula-brändille. Uudet tilat antavat myös mahdollisuudet tuottaa erilaisia palveluita, jotka tukevat juomien valmistamista. Haluamme tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisen kokemuksen, jossa kävijä voi yöpyä sekä nähdä valmistusta. Lähtiessä on vielä mahdollista ostaa mukaan erilaisia tuotteita.

Tuomme uusia tuoteryhmiä juomapuolelle ja sitä varten teemme investointeja laitteistoihin. Ostamme isomman tislaimen sekä kasvatamme tankkikapasiteettia (olemassa oleva vuosikapasiteetti noin 60000). Lisäksi tarvitsemme kylmätiloja, joiden avulla voimme tehdä suurempia hankintoja ja pitää tuon ketjun lähellä itseämme.

fiFI